Tryckvågsterapi kan bota erektionsproblemen

Av | 21 juni, 2015

tryckvågsterapi
Den allra senaste hjälpmedlet för män med erektionsproblem är shockwave therapy eller tryckvågsterapi som man säger på rent svenska. Denna typ av behandling har funnits länge för knä- och axelskador, samt många typer av sportskador.

Vad är tryckvågsterapi?

Shock Wave Therapy (ESWT) använder högtrycksljudvågor för att stimulera kroppens naturliga tillväxt och hormoner. Tryckvågsterapi (ESWT) har använts för att accelerera återhämtning och för att behandla idrottsskador i över 10 år.

Denna revolutionerande behandling kan lindra varierande typor av smärta och mjukvävnadsskador. Shockwave terapi kan komma att bli ett fullgott botemedel eller betydande förbättring i de flesta fall, helt utan nålar eller kirurgi.

ANNONS
VIAGRA
Plus mycket mer
Recept online, snabb läkarkonsultation fylls i online
Säkert och tryggt
KLARNA / VISA / MC

Hur fungerar det?

Lågintensiva chockvågsterapi (LSWT) är en ny uppfinning för att helt bota erektionsproblem. Behandlingen kan ges till män med erektil dysfunktion som har någon form av fysiologisk anledning till erektionsproblemen. Det fungerar genom att bokstavligen chocka penisen tillbaka till livet (se video längre ner).

Till skillnad från nuvarande behandlingsmetoder såsom läkemedel, så syftar tryckvågsterapi mot ektionsproblem att hela återställa den erektila mekanismen. Förhoppningen är att den naturliga och spontana erektionen ska komma tillbaka tack vare bildandet av nya kärl i penis. Intensiteten av chockvågorna för att behandla erektionsproblem är en tiondel av vad som används vid njursten. I de första två randomiserade, dubbelblinda studierna på patienter med erektionsproblem så visade det sig att behandlingen fungerar på drygt 80 % av patienterna, oavsett graden av erektionsproblem.

Behandling kan ges på mellan 4 till 12 behandlingar och tolereras i allmänhet väl av patienterna. Den mest lovande behandlingsalternativet är Renova shockwave ED therapy. LSWT är en ny behandling som drar nytta av lågintensiva chockvågors förmåga att skapa nya blodkärl som därför förbättrar blodflödet i penis. Denna kontrollerade ökning av blodflödet förorsakar en förbättrad erektion.

Det andra företag som erbjuder tryckvågsterapi mot ED är Medispec. Priset är ofta något högre än med Renova och resultat ska vara liknande. Med Medispec ED1000 så krävs 12 behandlingar, drygt 3 månader, istället för 1 månad (4 behandlingar) med Renova.

Fördelarna med LSWT är

-Full täckning av hela penis och omkringliggande blödkärl för förbättrad effektivitet.
-Kortare behandlingsprotokoll – fyra behandlingstillfällen som varar ca 20 minuter vardera
-Helautomatisk behandling.
-Icke-invasiv.
-Relativt smärtfri behandling som varar minst 1 år.

Behandling med tryckvågsterapi ges ännu inte i Sverige, men det finns ett flertal som erbjuder detta i Storbritannien. Ett exempel är London Andrology, som tar drygt £3000 för Shockwave behandling mot erektil dysfunktion med hjälp av Renova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *