Ny studie! Covid 19 orsakar erektionsproblem

Av | 23 augusti, 2021

En nyligen genomförd studie gjord på Italienska män visar ett klart samband mellan genomgången Covid-19 infektion och erektionsproblem.

Den italienska studien har samlat in data under våren 2020 och jämfört förekomsten av erektionsproblem hos män som testat positivt för Covid-19 och jämfört med en kontrollgrupp som testat negativt.

Det visade sig att erektionsproblem var nästan 3 gånger vanligare i gruppen som haft en Covid infektion jämfört med kontrollgruppen.
28% i gruppen som haft Covid respektive 9% i gruppen utan.

Förekomst av erektionsproblem hos manliga Covidpatienter relativt kontrollgrupp.
Förekomst av erektionsproblem hos manliga Covidpatienter relativt kontrollgrupp.

Data baserar sig på uppgifter från mer än 6821 st män och kvinnor som svarat på frågor om Covid och sex. Ur denna data har 100 st män valts ut. 25st med Covid och en kontrollgrupp på 75 st som inte haft Covid. Resultatet visade med hög statistisk säkerhet en stor överrepresentation av erektionsproblem i gruppen som genomgått Covid-19. Även justerat för andra riskfaktorer för erektionsproblem som BMI och ålder kvarstod överrepresentationen av erektionsproblem.

Så om man är rädd om sin potens ska man antagligen se till att vaccinera sig. Men om man redan har haft Covid och fått erektionsproblem så säljer ju ironiskt nog en av dom största vaccintillverkarna Pfizer även små blåa piller för att råda bot på det problemet också.

Källa: ”Mask up to keep it up” (Andrea SansoneDaniele Mollaioli)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *