Nikotin

Snusning och rökning är två ofta förbisedda, men väldigt vanliga orsaker till att män får erektionsproblem. I detta avsnitt förklaras varför det är så olämpligt att röka men framför allt varför snusning ofta leder till problem med erektionen.

Hur påverkar nikotin erektionsförmågan?

När nikotin kommer in i blodkärlen så drar de ihop sig och långvarigt bruk leder till erektionsproblem. Det är mängden nikotin som är avgörande och det är därför inte förvånande att snus är en stor bov i dramat, då en prilla ofta innehåller 10-20 gånger mer nikotin än en cigarett. Med andra ord så kan snus vara en av de mest förbisedda anledningarna till sviktande erektionsförmåga.

Snus leder ofta till erektionsproblem
Det är något förvånande att inte fler har förstått hur farligt snus kan vara för potensen, med tanke på hur mycket nikotin som varje prilla innehåller. Snus försämrar blodgenomströmningen i kroppen och just försämrad blodcirkulation är boven i dramat. Den goda nyheten är dock att erektionen förbättras redan några veckor efter att du slutat snusa. När du ska sluta snusa se då till att inte använda nikotinersättning som t.e.x. nikotinplåster eller nikotintuggummin då det ju är nikotinet i sig som är skadligt för erektionen. Det finns ett sluta röka preparat utan nikotin som i kliniska tester presterar minst lika bra som dom med nikotin, Champix.

Cigaretter och erektionsproblem har ett långt samband
Läkare har hittat forskning som stödjer att långvarig rökning ofta leder till erektionsproblem. Män som har rökt i över 15 år har sällan gått obemärkta från sviktande potens. Rökning drar ihop blodkärlen som får svårare att fyllas vid sexuellt upphetsning. Tänk på att inte använda nikotinersättning när du slutar röka då dessa ger samma dålig effekt på erektionen. Det finns ett sluta röka läkemedel utan nikotin med bevisad effekt som skrivs ut efter att en läkare granskat ett kort formulär du fyller i online, Champix.

Sluta röka och snusa med Champix

champixAtt sluta röka och snusa kan förbättra erektionen avsevärt på förhållandevis kort tid. För att förbättra chanserna att bli rök och snusfri finns det en mängd preparat för rök och snus avvänjning. Det finns plåster, tuggummin och sprayer. Gemensamt för alla är dock att dom innehåller nikotin vilket var det man ville undvika från början. Det finns just nu bara ett läkemedel med kliniskt bevisad effekt som dämpar nikotinbegäret.  Tabletten heter Champix och tillverkas utav Pfizer. Champix lurar hjärnans receptorer så att den tror att den fått nikotin. Med Champix fyrdubblas chansen att bli rökfri en gång för alla. Om man beställer Champix online får man fylla i ett kort formulär med frågor så att en läkare kan skriva ut tabletterna. Leverans sker ofta redan dagen efter.