Sanningen om marijuana och erektionsproblem

Av | 8 oktober, 2015

Samtidigt som marijuanaröknig nu legaliserats i flera delstater i USA och där tillskrivs ett flertal hälsofördelar så skriver sexforskaren Justin Lehmiller en artikel där han slår hål på myten om att marijuana skulle vara positivt för sexlivet.

Tidigare forskning har givit att män upplevt att dom blivit uthålligare under sex när dom varit påverkade. Dessa uppgifter ska dock tas med en nypa med salt det troligen till stor del kan bero på ändrad tidsuppfattning. Männen trodde helt enkelt att dom höll ut längre än dom gjorde i verkligheten.

Djurförsök visar tvärt om att cannabis har en stoppande effekt på flera receptorer i penisen som styr erektion.

I en undersökning kom forskarna fram till att män som rökte dagligen hade tre gånger så stor risk för erektionsproblem jämfört med dom som inte rökte alls.

Sedan tidigare är det även välkänt att nikotin och därmed både rökning och snusning påverkar erektionen negativt. Eftersom dom flesta medel för att sluta röka och snusa även dom innehåller nikotin påverkar även dessa erektionen. Vill man förbättra sin erektion bör man alltså även undvika nikotinplåster, tuggummin och sprayer mm.
champixDet finns just nu endast ett läkemedel som minskar nikotinberoendet med kliniskt bevisad effekt. Det heter Champix
Läs mer om erektionsproblem pga snus och rökning.

Justin Lehmillers artikel om rökning och erektionsproblem.

Ett svar på ”Sanningen om marijuana och erektionsproblem

  1. Risa

    Det beror väl lite på. Om det är en tillfällig sexpartner så hjälper det nog inte alls. En klok porsen har skrivit det beror troligen på nervositet, prestationsångest, allmänt dåligt hälsotillstånd, stress, alkohol eller någonting annat som kan störa ens förmåga att få erektion .Om det beror på alkohol så är det nog ingen vits att prata om det. Nervositet och prestationsångest däremot är väl saker som ofta blir lättare av att man pratar om dem? Om det handlar om allmänt dåligt hälsotillstånd eller stress, så kanske det inte nödvändigtvis är porsener man har sex med som är de som det är mest naturligt att prata med (även om det skulle vara det för mig som lever i en monorelation).Antingen vill man inte prata om det och då säger man det, eller så vill man prata om det och då gör man det. På vilket sätt är det dåligt menar du?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *