Erektionsproblem, matvanor och stress – vilka samband finns det?

Av | 28 februari, 2017

Kroppen i stort påverkas betydligt mer av vad vi väljer att äta än vad vi tror att den gör. Detta kommer knappast som en överraskning, då vi idag är varse om de problem som många har på grund av att man väljer fel kost, men hur påverkar det erektionen?

erektionsproblem matvanor stress

Naturligtvis är dåliga matvanor en bidragande faktor till en sviktande erektion, på samma sätt som dåliga matvanor påverkar vår hy, energinivå och andra saker negativt.

Även stress är någonting som vi idag får brottas med då det är mycket som ska hinnas med under vardagen. Det är inte alltid det lättaste att hinna med både att vara en stabil älskare med en aldrig sviktande erektion, en man som ständigt hinner med att träna, hämta och lämna barn, städa, fixa med maten med mera.

Vardagsproblem som bidragande faktor

Det kan helt enkelt bli på det viset att allt det vi prioriterar i vardagen bidrar till att man får erektionsproblem då det kommer i andra hand. Stress är, utan tvekan, en säker källa till lustdödande och så är naturligtvis även fel matvanor.

Det är dock inte så svårt att råda bot på dessa problem. Man kan med enkla medel sitta ner med sin partner och se över veckoschemat. Är det så att ni finner att det finns en öppning för åtminstone en dag mellan måndag och fredag där ni kan försöka stressa ner mer än vanligt så är det viktigt att ni tar denna chans.

Inte alltid en medicinsk fråga

Erektionsproblemen kan i många fall försvinna av sig själva om man bara tar bort de störande momenten runt omkring, såvida det inte är en medicinsk fråga.

Ofta tror man att det är just en medicinsk fråga, trots att det alltså väldigt ofta istället handlar om att ta det lugnt och äta bättre.

Det kan vara svårt att ställa en diagnos på sig själv då det ofta är så att man inte ser de misstag som man gör under vardagen, men med lite hjälp på vägen så hittar man snabbt en bra balans i livet där man snabbt kan se resultat vad gäller erektionsproblem.

Du är inte ensam

En viktig sak att ha i beaktande är att du inte är ensam! Det kan lätt kännas som att man är ensam om en sådan här sak och det kan till och med kännas skamligt, men tänk på att det är en väldigt vanlig företeelse som drabbar de allra flesta under vissa perioder i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *